Mergelboys.be

Over ons


Hoe is deze club tot stand gekomen?

Eigenlijk is het een afscheiding van de supportersclub “Les Rouches de la Vallée du Geer”.
Doordat er vele leden, hier afkomstig van het zuiden van Limburg, steeds naar Wallonië dienden te rijden om van daaruit de verplaatsing te kunnen meemaken, werd er lokaal een nieuwe club uit de grond gestampt. En ja, op 5 januari 1995 was het dan zover. 5 jonge gasten namen het initiatief en na een korte vergadering in zaal Delicia, werd supportersclub “De Mergelboys” boven het doopvond gehouden. Vandaar ook de naam: 5 jonge gasten uit de mergelstreek, geeft Mergelboys. Eddy Hereliska was de eerste voorzitter van de club. Vanaf augustus 1995 heeft hij de fakkel overgegeven aan Joël L’Hoëst. Zaal Delicia was vanaf dan ook het clublokaal. Van vorig jaar zijn we verhuisd naar enkele honderden meters verder, bij “Jacquemin”.

Sinds de oprichting van de club, is het aantal leden alleen maar in 1 richting gewijzigd, de positieve. De club is het eerste jaar gestart met 50 leden en 5 bestuursleden.
Op dit moment tellen wij reeds 310 leden en 7 bestuursleden. Voor alle uitmatchen, binnen- en buitenland, proberen wij zo goed mogelijk voor onze leden de verplaatsing te regelen. Heel vroeger reden we met Vroenhofcars, daarna een jaartje met De Zigeuner
om nu reeds lange tijd onze trippen te maken met Heidebloem.